Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πρώτη συνάντηση twitter:2310:πώς πέρασα


Ήταν απόγευμα 1 Φεβρουαρίου όταν διάβασα στο timeline του Twitter την εξής ανακοίνωση:

#OpenThessaloniki αυτήν την Παρασκευή στις 21:00 στο Bazaar της Πλατείας Άθωνος. Πες το και #tweetup, όπως θες. Έλα.

Μου πήρε ώρα να καταλάβω πως πρόκειται για ανοιχτή συνάντηση των τουιτεράδων της Θεσσαλονίκης, μάλλον εξαιτίας του ευφάνταστου τίτλου που δόθηκε στο meet up. Μέσα σε λίγη ώρα η συνάντηση ήταν γεγονός. Τα tweets έπεφταν βροχή από τους Θεσσαλονικιούς του twitter που έσπευσαν να δηλώσουν την παρουσία τους και να σχολιάσουν το μεγάλο αυτό γεγονός.

Η Παρασκευή δεν άργησε να έρθει και οι φίλοι του twitter κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο του Bazaar. 40 και τουιτεράδες της πόλης, άτομα από κάθε ηλικία, άγνωστοι μεταξύ τους μαζεύτηκαν για να τα πιουν και να γνωρίσουν όσους τόσο καιρό ακολουθούν και μιλούν μέσα από mentions και retweets. Το άγχος των περισσότερων και η αρχική αμηχανία ξεπεράστηκε γρήγορα αφού όλοι ήταν φιλικοί, ευδιάθετοι και πρόθυμοι να κάνουν νέους φίλους. Μεγάλες παρέες σχηματίστηκαν και γέλια σκορπίστηκαν στο χώρο. Όλοι όσοι παρευρέθηκαν είχαν αυτοκόλλητα με το τουιτερικό τους όνομα πάνω ώστε να διευκολυνθεί η γνωριμία με τους άλλους. Τα i-phones πήραν φωτιά και όσοι δεν ήρθαν μετάνιωσαν γι αυτό. Αντικειμενικά ήταν μια υπέροχη βραδιά για όλους.

Για να σας πω την αλήθεια στην αρχή δίστασα να πάω, όντας newbie στο twitter με ελάχιστους γνωστούς ενεργούς τουιτεράδες και πιστεύοντας πως η συμμετοχή θα είναι ελάχιστη. Φτάνοντας όμως στο Bazaar το βράδυ της Παρασκευής άλλαξα γνώμη αφού διαπίστωσα ότι όσοι έχουν twitter μοιάζουν πολύ μαζί μου. Η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη. Γνώρισα τόσο ενδιαφέροντα άτομα, έμαθα κουτσομπολιά και γέλασα με την καρδιά μου και κυρίως δεν απέκτησα μόνο followers άλλα θέλω να πιστεύω και φίλους.

Το επόμενο πρωί το twitter γέμισε με μηνύματα ενθουσιασμού από όλους όσους βρίσκονταν εκεί το προηγούμενο βράδυ. Όλοι ζητούσαν να γίνει κι άλλο. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το μέλλον. Τα λέμε εκεί λοιπόν #OpenThessaloniki.


Το κείμενο ακριβώς όπως δημοσιεύτηκε στο www.fititis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου