Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη του Αλέξη Σταμάτη!

Θα 'ταν 2007.. Απρίλιος..αν θυμάμαι καλά!


Είμαι στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης ψάχνοντας ένα βιβλίο να περάσω το επόμενο 15ήμερο. Στέκομαι μπροστά από την τελευταία βιβλιοθήκη της ενότητας ελληνικό μυθιστόρημα και κοιτάζω πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά. Δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο. Βγάζω βιβλία, διαβάζω περιλήψεις και τα τοποθετώ ξανά στα ράφια. Οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης με κοιτούν με αγανακτησμένο βλέμμα..σε λίγο σταματά ο δανεισμός!!


Τότε σαν από μηχανής θεός (περισσότερο για το απελπισμένο προσωπικό) ο φίλος που με συνόδευε στην βιβλιοθήκη σκήβει και βγάζει από το γράμμα "Σ" ένα κίτρινο μυθιστόρημα με μια μυστήρια σκιά στο εξώφυλλο. Το αφήνει στα χέρια μου. "Αυτό θα πάρεις" μου λέει.



Και αυτό πήρα. Το "Μπαρ Φλωμπέρ" του Αλέξη Σταμάτη. Όχι μόνο δεν χρειάστηκαν 2 εβδομάδες για να το τελείωσω..αλλά κλείστηκα στο σπίτι ένα ολόκληρο διήμερο. Το διάβασα απνευστή!! Από τότε λάτρεψα τα μυθιστορήματα του Σταμάτη. Ακολούθησαν και άλλα..Βίλα Κομπρέ, Αμερικάνικη Φούγκα, Σκότωσε ό,τι αγαπάς. Κι άλλα διήμερα εξαντλητικής ανάγνωσης.


Αρκετό καιρό μετά την πρώτη επαφή με τον συγγραφέα...τον ρωτώ για όλα όσα με ταξίδεψαν με τη γραφή του, σε μια συνέντευξη για το fititis.gr..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου