Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 01. HÆLOS - Full Circle


Blogovision 2016 | 01. HÆLOS - Full Circle ● To Cloud Nine είναι το τραγούδι που άκουσα περισσότερες φορές μέσα στο 2016, κοιτάζοντας τη μανταρινιά την ώρα που νύχτωνε στο πίσω μπαλκόνι, στο πάνω μέρος στις Σκάλες της Αγίου Νικολάου με μωβ ουρανό και τα αυτοκίνητα να κορνάρουν σαν τρελά, προσπαθώντας να βάλω το κλειδί στην πόρτα στις τεσσεράμισι το πρωί, στο λεωφορείο για το σπίτι αφού έφυγα από live γιατί με πόνεσαν τα πόδια μου-βαρέθηκα, ενώ έκανα εξάσκηση για το djembe χτυπώντας το τραπέζι της κουζίνας. ● Tο These colors in my head του Full Circle. ● Το Kwon what love is του Alone. ● Νιώθω λίγη θλίψη, νιώθω και λίγη χαρά αλλά κυρίως μπορώ να χορέψω.


Blogovision 2016 💗

01. HÆLOS - Full Circle
02. Porches - Pool
03. Nick Cave & The Bad Seeds - Skeleton Tree
04. Michael Kiwanuka - Love & Hate
05. The Last Shadow Puppets - Everything You've Come To Expect
06. Anohni - Hopelessness
07. Metronomy - Summer 08
08. M83 - Junk
09. David Bowie - Blackstar
10. Amber Arcades - Fading Lines
11. Glass Animals - How To Be A Human Being
12. Oscar - Cut And Paste
13. James Blake - The Colour In Anything
14. Hurry - Guided Meditation
15. Sea Pinks - Soft Days
16. Solomon Grey - Solomon Grey
17. Roosevelt - Roosevelt
18. The Goon Sax - Up to Anything
19. Chairlift - Moth
20. Angel Olsen - My Woman

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 02. Porches - Pool


Blogovision2016 | 02. Porches - Pool ● Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για τους Porches που κατάφεραν να φτάσουν στο νούμερο δυο μίας λίστας, εκτός και αν το βάλει και κανένας άλλος τόσο ψηλά που ας μη γελιόμαστε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ● Όταν ανακαλύπτω τέτοιες μουσικές, δηλαδή μουσικές που όταν τις ακούω νιώθω ακριβώς όπως νιώθω, δηλαδή κυρίως βαριέμαι αλλά χορεύω κιόλας, ενθουσιάζομαι! ● Τα καλύτερα τραγούδια είναι το Underwater (για να χορέψεις χωρίς καν να σηκωθείς από την καρέκλα) και το Be Apart (για να χορέψεις αφού σηκωθείς από την καρέκλα, οι φίλοι σου να αρχίσουν τα νοήματα μας βλέπουνε κάτσε κάτω, να τα δώσεις όλα στο χορό και όταν τελειώσει να ξανακάτσεις και να μην ξανασηκωθείς). ● Να τι εννοώ με το βαριέμαι αλλά χορεύω:

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 03. Nick Cave & The Bad Seeds - Skeleton Tree


Blogovision 2016 | 03. Nick Cave & The Bad Seeds - Skeleton Tree ● Όταν το ακούω νιώθω ταυτόχρονα λυπημένη και εκνευρισμένη, το οποίο είναι ένα νέο σύνθετο συναίσθημα που μου προκαλεί η μουσική (μέχρι τώρα έπαιζε η χαρμολύπη και το βαριέμαι αλλά χορεύω αλλά ας μη μιλήσουμε από σήμερα γι' αυτά που θα βάλω στο ένα και στο δύο). ● Το Girl Ιn Amber έχει αυτούς τους απίστευτα στενάχωρους στίχους: I knew the world it would stop spinning now since you've been gone. I used to think that when you died you kind of wandered the world. In a slumber till you crumbled were absorbed into the earth. Well, I don't think that anymore.. ● Όχι, δεν κλαίω, εσύ κλαις. ● To Skeleton Tree είναι ο καλύτερος τίτλος και αυτό το μαύρο εξώφυλλο το καλύτερο εξώφυλλο για φέτος.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 04. Michael Kiwanuka - Love & Hate


Blogovision 2016 | 04. Michael Kiwanuka - Love & Hate ● Εντελώς στην τύχη οι θέσεις 1-4 φέτος γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω τι μου αρέσει περισσότερο. ● Τον τύπο εδώ τον έριξα στη θέση τέσσερα γιατί τον πήρα χαμπάρι πριν ένα μήνα περίπου και δεν πρόλαβα να το ακούσω πολλές φορές και γιατί θα ήταν αδικία για τα άλλα (πολύ σοβαρά) που τα ακούω περισσότερο καιρό (φοβερή λογική). ● Επίσης, τον ανακάλυψα ακούγοντας το soundtrack του The Get Down 💛 οπότε δεν είμαι και σίγουρη από που προέρχεται η τόση ξαφνική αγάπη. ● Το Cold Little Heart παίρνει το βραβείο καλύτερου δεκάλεπτου κομματιού για φέτος, το οποίο με οδήγησε σε πάνω από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες να παίξω στην κιθάρα το τραγούδι που είναι μέσα στο τραγούδι και μετά με οδήγησε στην κατάθλιψη. ● Πολύ ωραία τραγουδάκια με αποτέλεσμα την κατάθλιψη είναι ακόμα τα Ι'll Never Love, Falling και Rule The World και για τρελό χορό το One More Night (που ούτε αυτό μπορώ να παίξω στην κιθάρα).

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 05. The Last Shadow Puppets - Everything You've Come To Expect

Blogovision 2016 | 05. The Last Shadow Puppets - Everything You've Come To Expect ● Κάθε φορά που το άκουγα και η αδερφή μου έμπαινε στο δωμάτιο ψιλοενθουσιασμένα και ρώταγε "Τι ακούς;" "Last Shadow Puppets" έλεγα και έπαιρνε έκφραση ξινίλας και έφευγε. Αγαπημένα τραγούδια είναι κυρίως το Bad Habits αλλά και τα Aviation και She Does The Woods. Γενικά όλα τα χορεύω.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 06. Anohni - Hopelessness


Blogovision 2016 | 06. Anohni - Hopelessness ● Είναι λίγο περίεργο και άβολο να θες να χορέψεις όταν η Anohni τραγουδάει το Drone Bomb Me αλλά τυχαίνουν και αυτά. ● Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έβαζα σε λίστα της blogovision δίσκο με κοινωνικά μηνύματα που θα ήταν και τέλειος! ● Με το I Don't Love You Anymore (τι στενάχωρο τραγούδι!) με πιάνει ανατριχίλα.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 07. Metronomy - Summer 08


Blogovision 2016 | 07. Metronomy - Summer 08 ● Ας μιλήσουμε για ανάμεικτα συναισθήματα. ● Δεν είμαι σίγουρη αν μου αρέσουν τα πέντε πρώτα κομμάτια του δίσκου. Μου αρέσουν όμως πολύ τα πέντε τελευταία. Και όταν λέω μου αρέσουν, δεν εννοώ απλά μου αρέσουν αλλά μιλάνε στην καρδιά μου. ● Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας μιλήσουμε τώρα για το Mick Slow. ● Το Mick Slow δεν είναι καν τραγούδι. Είναι τρέλα. Δεν καταλαβαίνω τι μου συμβαίνει όταν το ακούω. Είναι σαν να με πλακώνει ο ουρανός, να με ρουφάει η γη και να καίγομαι ταυτόχρονα. Και ξανά λέω δεν είναι καν τραγούδι. Είναι φυσική καταστροφή. O ρυθμός του είναι εθιστικός. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχει και το επικότερο τελείωμα τραγουδιού για φέτος και για πάντα. Αναφέρομαι στο ότι εκεί που δεν το περιμένεις ο τραγουδιστής αρχίζει να φωνάζει I know you. Και είναι όντως σαν να με ξέρει (δεν με ξέρει). Τι φοβερά πράγματα είναι αυτά; ● Ναι, αυτό είναι το τραγούδι! Ας το ακούσουμε 3847 φορές και σήμερα:

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 08. M83 - Junk


Blogovision 2016 | 08. M83 - Junk ● Όταν περιμένεις κάτι και σου έρχεται κάτι άλλο εντελώς άσχετο και είναι έτσι. Δηλαδή καλό αλλά όχι αυτό που περίμενες. ● Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη το καλύτερο τραγούδι δεν είναι το Solitude -που εντάξει πολύ καλό είναι- αλλά το Walkway Blues που αν κλείσεις τα μάτια και είναι καλοκαίρι και φυσάει αεράκι είναι σίγουρο ότι θα δεις πλανήτες να περιστρέφονται γύρω σου. ● Ναι, ok και με το Solitude μπορεί να δεις πλανήτες αλλά όχι τους καλούς πλανήτες (υπάρχουν καλοί και κακοί πλανήτες, το έχουμε συζητήσει εκτενώς το θέμα με τον ξάδερφο μου που είναι 5 χρονών). ● Μη δίνετε άσχημα τραγούδια στη Susanne Sundfør μην τα κάνω όλα λίμπα.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 09. David Bowie - Blackstar


Blogovision 2016 | 09. David Bowie - Blackstar ● Τα πρώτα 40 δευτερόλεπτα του Dollar Days είναι από μόνα τους ένας λόγος για να κλάψεις αν δεν έχεις ήδη αρκετούς.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 10. Amber Arcades - Fading Lines


Blogovision 2016 | 10. Amber Arcades - Fading Lines ● Μια ωδή στη μελαγχολία για τα πράγματα που έχουν σημασία μέχρι να σταματήσουν να έχουν σημασία. Όλα τα συναισθήματα όλων των Κυριακών όταν είσαι 20 χρονών.  Το να είσαι 20 χρονών.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 11. Glass Animals - How To Be A Human Being


Blogovision 2016 | 11. Glass Animals - How To Be A Human Being ● Η πιο διασκεδαστική κυκλοφορία της χρονιάς. ● Μιλάμε για πολύ κέφι. ● Οι Glass Animals μιλάνε για πολύ σημαντικά θέματα όπως τη ζωή την ίδια στο Life Itself που είναι και το καλύτερο τραγούδι του δίσκου και για πολλά άλλα χαζά που δεν βγάζουν νόημα. ● Εντωμεταξύ νομίζω ότι φύτρωσαν ανανάδες στο κεφάλι μου!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 12. Oscar - Cut And Paste


Blogovision 2016 | 12. Oscar - Cut And Paste ● Ο Oscar είναι σαν τον μικρότερο αδερφό που δεν έχω. ● Έκατσε και έγραψε ένα σωρό βλαμμένα τραγούδια και τα τραγούδησε με τη βλαμμένη του φωνή φορώντας τα βλαμμένα του ρούχα. ● Γενικά θέλω να τον χαστουκίσω. ● Όταν δεν θέλω να τον χαστουκίσω τρελαίνομαι να ακούω το γλυκούλικο Good Things, το Only Friend που είναι ντουέτο με τη Marika Hackman που είναι και δική μου φίλη και το ονειρικά στενάχωρο Gone Forever που είναι και από τα αγαπημένα μου φετινά κομμάτια. ● Ίσως και να είναι αδερφός μου:

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 13. James Blake - The Colour In Anything


Blogovision 2016 | 13. James Blake - The Colour In Anything Αυτή είναι η τρίτη φορά που βάζω τον James Blake σε λίστα της blogovision που σημαίνει ότι είμαι μεγαλύτερη φαν του από ότι νόμιζα και νομίζω. ● Το The Colour In Anything με έχει βασανίσει πολύ. Πρώτον, γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλο και δεύτερον, γιατί είναι βασανιάρικο. ● Αν θέλετε να βασανιστείτε ελεύθερα προτείνω τα Points και Choose Me.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 14. Hurry - Guided Meditation


Blogovision 2016 | 14. Hurry - Guided Meditation  Συνεχίζουμε στο ίδιο κλίμα με χθες και παραπαραπροχθές με κιθαροντραμιστικούς δίσκους που μοιάζουν μεταξύ τους. ● Και ναι, η blogovision είναι δύσκολη και ναι, μπερδεύομαι εύκολα. ● Σε υπαρξιακό επίπεδο, τέτοιες μουσικές είναι ότι πρέπει για εκείνες τις μέρες που είναι εντάξει και ψιχαλίζει λιγάκι. ● Αγαπημένα τραγούδια είναι το Nothing To Say και το Nothing To Say - Bonus Track που είναι το ίδιο κομμάτι ξέρω γω με το δεύτερο πιο αργά παιγμένο αλλά δε λέω τίποτα μια χαρά κάθεται σε αρχή και τέλος. ● Και το Telepathic πολύ καλό επίσης. ● Ακόμη, το πρώτο Nothing To Say έχει αυτό το γλυκόπικρο βίντεο που δεν αρέσει σε κανέναν η νουβέλα του τραγουδιστή:

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 15. Sea Pinks - Soft Days


Blogovision 2016 | 15. Sea Pinks - Soft Days ● Για κάποιο λόγο νομίζω πως αυτός είναι ο ίδιος δίσκος με το Up to Anything των The Goon Sax που ψήφισα στο 18. ● Για κάποιο λόγο δεν θυμάμαι ποτέ κανένα τραγούδι πριν το βάλω να παίξει. ● Για κάποιο λόγο κατέληξε στη θέση 15. ● Και για κάποιο λόγο με τρελαίνουν οι χοροπηδηχτές κιθάρες του.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 16. Solomon Grey - Solomon Grey


Blogovision 2016 | 16. Solomon Grey - Solomon Grey ● Δεν είμαι σίγουρη αλλά μ' αρέσει. ● Προς όλους τους μουσικούς → Μη βάζατε τα ωραία τραγούδια προς το τέλος γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην τα ακούσουμε ποτέ.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 17. Roosevelt - Roosevelt


Blogovision 2016 | 17. Roosevelt - Roosevelt ● Ο Roosevelt έφτιαξε την υπέρτατη playlist για το πάρτυ που σκεφτόσουν να κάνεις το καλοκαίρι στην ταράτσα σου αλλά τελικά δεν έκατσε. ● Και το Heart είναι εκείνο το τραγούδι που θα σε κάνει να σηκωθείς και να τα δώσεις όλα στην πίστα.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 18. The Goon Sax - Up to Anything


Blogovision 2016 | 18. The Goon Sax - Up to Anything ● Όλα τα χαζά πράγματα που έχουν συμβεί και έχουν ειπωθεί μαζεμένα σε μια ανάλαφρη και γλυκούλα εκδοχή για να μην σε επηρεάσει πουθενά και να συνεχίσεις τη ζωή σου. ● Επιτέλους κάποιος έγραψε ένα τραγούδι για το κούρεμα! (βλ. Home Haircuts) ● Ποιο τραγούδι τραγούδησα περισσότερο φέτος; Αν νοιάζει κανέναν ήταν το Boyfriend  που σου κολλάει στο μυαλό και έχει και αυτό το πάρα πολύ άβολο βίντεο:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 19. Chairlift - Moth


Blogovision 2016 | 19. Chairlift - Moth ● Είναι σαν τον συνεχόμενο πονοκέφαλο που έχω από την Κυριακή, το ακούς, σου μένει στο κεφάλι και πάει πέρα δώθε. ● Οι μικρές λεπτομέρειες στα τραγούδια έρχονται άραγε σαν επιφοίτηση σε αυτούς που τα γράφουν;  ● Getting what you want can be dangerous oh oh.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Blogovision 2016 | 20. Angel Olsen - My Woman


Blogovision 2016 | 20. Angel Olsen - My Woman ● Η αρχική θέση που θα έμπαινε ήταν η 5 αλλά μετά με έπιασαν τα ψυχολογικά μου. ● Νιώθω λες και θέλω να νιώσω πράγματα και με κρατάει πίσω, το οποίο μ' αρέσει αλλά δεν μ' αρέσει κιόλας. ● To Sister  είναι από τα πιο αισιόδοξα τραγούδια που άκουσα φέτος και το Pops από τα πιο απαισιόδοξα. ● Η κιθαρούλα από το 4ο λεπτό και μετά του Woman είναι ποίημα.